Υπήρχαν το «Αθάνατο», το «Αξέχαστο», το «Για τους Οπαδούς» και το «Άκυρον» και τελικά το «Εύφλεκτον» κυκλοφόρησε έξι χρόνια μετά την τελευταία δουλεία τον Βήτα Πεις στης 24 Απριλίου του 2012, όπως πάντα με 23 ολοκαίνουργια, δημοφιλή πλέον κομμάτια όπως το «Ι.Δ.Ε.Α», «Αεροπειρατεία», και φυσικά το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου το «Εύφλεκτον».

Φυσικά, τα έξι χρόνια αναμονής ήταν πολλά αλλά οι Βήτα Πείς επέλεξαν να επιστρέψουν την χρόνια που γιόρτασαν τα δέκα χρόνια ύπαρξης ως συγκρότημα, με ένα άλμπουμ που είναι γεμάτο με αντίδραση και εσωτερική οργή, που όμως φανερώνεται μόνο εάν κάποιος κάτσει και πραγματικά ακούσει,καταλάβει και νιώσει τους στίχους τον κομματιών.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι Βήτα Πεις πλέον έχουν ωριμάσει, έχουν αλλάξει προς το καλύτερο μας αποδεικνύουν ότι είναι κάτι διαφορετικό, και όπως πάντα αποδεικνύουν ότι δεν κάνουν τα τραγούδια για εμπορικούς αλλά ούτε και για κοινωνικούς λόγους, δεν το έχουν ανάγκη έτσι και αλλιώς.

Είναι φανερό ότι σε αυτό το άλμπουμ οι Βήτα Πείς έχουν γίνει πιο ρεαλιστικοί, όμως, όπως πάντα αναφέρουν γεγονότα που υπάρχουν στην καθημερινή πραγματικότητα όλον μας αλλά και σε αλλά τα οποία αρκετοί δεν μπορούν η αρνούνται να δουν και να καταλάβουν.

Κύριο λόγο έχει το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου στο οποίο ο Άσαρκος, ο Hatemost και ο Φορτσάτος λένε ο καθένας από τρία κουπλέ με λέξεις μόνο από τα γράμματα που συλλαβίζουν το Ε-Υ-Φ-Λ-Ε-Κ-Τ-Ο-Ν. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς ότι το τι ακολουθεί.
Το τι ακολουθεί, δεν είναι κάτι άλλο παρά μια πολύ καλή δουλεία που ήταν έξι χρόνια “In the making”. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ομώνυμο τραγούδι μαζί με το «Ι.Δ.Ε.Α» έγινε και video clip το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας το link κάτω.

Τα μηνύματα πολλά, και φυσικά όχι μόνο στο αρχικό τραγούδι ένα από αυτά που αξίζει πραγματικά να αναφερθεί όμως είναι το ότι οι κουβέντες «Εύφλεκτον, λάβε το Bάπτισμα Πυρός» στο τέλος, του ομώνυμου τραγουδιού μας προετοίμαζαν από τότε για την επόμενη δουλεία, το «Βάπτισμα Πυρός».

Όμως πέρα από το ομώνυμο τραγούδι το CD περιέχει εκπληκτικά τραγούδια τα οποία ακούγονται στης συναυλίες και το τι γίνεται όταν παίζουν, δεν περιγράφεται εκτός αν το ζεις εκείνη τη στιγμή, για την εισαγωγή και το ρεφρέν του «Αεροπειρατεία» παραδείγματος χάρη στο Σπόρτιγκ είχε βγει τύμπανο το οποίο μαζί με τον ήχο του χειροκροτήματος ρυθμικά στο ρεφρέν προσέφερε στιγμές που δεν έχουμε συνηθίσει σε live στην Ελλάδα

Νομίζω πάντως ότι αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια τα οποία επέλεξαν οι Βήτα Πείς για να μας ανακοινώσουν ότι έρχεται το «Εύφλεκτον».

 

Η αναμονή έφτασε στο τέλος της. Μετά από 6 χρόνια ο τέταρτος δίσκος των Βήτα Πεις κατέφθασε, ένα "κλικ" μας χωρίζει, αραξε, το έργο αυτό, δεν το έχεις ξαναδεί. Ακύρωσε τα προσεχή ραντεβού σου, βάλε ένα ποτό, στρίψε ένα τσιγάρο και κλείσε την τηλεόρασή σου.Το ονομάσαμε έτσι για να σε προετοιμάσουμε. Ηρέμησε, σε λίγο θα είναι δικό σου. Υπομονή. Έξι χρόνια μετά, από τις 23 Απριλίου του 2006 στο τωρα. Από φέτος το ταξίδι δεν σταματάει πουθενά εξάπλωσέ το. Ετοιμάσου,κάθε βήμα, θα κρύβει και ένα επόμενο. Όταν το επόμενο φανερώνεται κάποιο αλλο θα ακολουθεί.
Είμαστε πολλοί…

-23-

Καλη Ακροαση.

Tracklist:
1. Εύφλεκτον
2. Καλώς τα παιδιά, 3-0
3. Ι.Δ.Ε.Α
4. Αιχμάλωτοι
5. Στην πρώτη γραμμή
6. Δε φοβάμαι το αύριο
7. Παγίδα
8. Φαρσοκωμωδία
9. Μουσική με χαρακτήρα
10. Ματιά δίχως μάτια
11. Κοίτα τι σου λέω
12. Ένοχος χορός
13. Λάβε μέτρα
14. Φωνές
15. Knock out flow
16. Ησυχία
17. ΖΟΥ-ΛΟΥ
18. Αεροπειρατεία
19. Η αγάπη είναι για πάντα
20. Η πρώτη στιγμή της ημέρας
21. Σε τροχιά δημιουργίας
22. Η βόμβα
23. Η επόμενη μέρα

To cd “Εύφλεκτον” μπορείτε να το κατεβάσετε απο το εμίσημο site των ΒήταΠεις στην κατηγορία Downloads: www.bitapeis.gr

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3