Κάνοντας μια αναζητήση προχθές στην αρχική μου σελίδα έπεσα πάνω στο παρακάτω κομμάτι...
https://www.youtube.com/watch?v=cT7txtyC5CM
...και μαζί με αυτό και τον ίδιο τον Sexpyr που αν και στην σελίδα του δηλώνει άνθρωπος των σπηλαίων και πως δεν έχει και πολλές παρτίδες με την τεχολογία δέχτηκε να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη μέσω fb.
Ξέραμε ότι είναι εκφραστικότατος, με χιούμορ και ότι γενικά τα λέει ωραία...πλέον μας απέδειξε ότι ακόμα και στον γραπτό απρόσωπο λόγο είναι εξίσου καθηλωτικός!

Καλησπέρα Sexpyr, a.k.a Human man a.k.a καβουροδεινόσαυρε και λίγα είπα. Για αρχή να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου.

Ευχαριστώ και εγώ τον χρόνο μου και σας εύχομαι και του χρόνου καθώς είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που έρχομαι σε επαφή αληθινού χρόνου με το site σας.

 

Πριν σου στείλω αποφάσισα να κάνω ένα ξεσκονισματάκι στις γνώσεις μου για το άτομο σου. Ομολογώ αν και φαν σου δεν είχα διαβάσει μέχρι τώρα τις πληροφορίες στη σελίδα σου.  Γράφεις λοιπόν πως είσαι άνθρωπος των σπηλαίων σχετικά με την τεχνολογία και "προειδοποιείς" όσους προσπαθήσουν να σου στειλουν μήνυμα ότι μπορεί να μην απαντηθεί. Πως είναι η σχέση σου με τα social media; Πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο. Πιστεύεις πως σε έχουν φέρει πιο κοντά με το κοινό;

Πριν από καμιά δεκαετία και βάλε η κατάσταση είχε ως εξής: για να έρθει σε επαφή το κοινό με το υλικό σου έπρεπε να το εκδώσει κάποια δισκογραφική να το πλερώσει δηλαδή πλερώνοντας τις ηχογραφήσεις και την κοπή του cd (επιστημονική φαντασία πλέον δηλαδή), άντε να σου βγάλει και κανένα clip, να παίξεις live και στην κωλοπετινίτσα για να το επικοινωνήσεις, να πας σε εκπομπές που να συμβαδίζουν με αυτό που κάνεις ή έστω να ακουστεί κάνα τραγούδι σου και να περιμένεις κριτικές και από κανένα μεγάλο site μετρημένα στα δάχτυλα τότε. Το έζησα όλο αυτό το πανηγύρι 2 φορές βγάζοντας 2 δίσκους (2000, 2005) σαν καβουροδεινόσαυροι ή σεξπυρ και έναν συμμετέχοντας στο La klikaria (2000) με τα Ημισκούμπρια και πολλούς άλλους γέροντες πλέον φερέλπιδες νέους και νέες τότε.
Το 2005-06 μπήκε στην καλλιτεχνική ζωή μας το myspace και δειλά δειλά και το YouTube.  Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους τότε όπως το πλοκάμι του καρχαρία, ο Tus, οι ανώριμοι και πλήθος άλλων που αντικειμενικά αν δεν είχαμε αυτό το μέσο δεν θα βρισκόμασταν και ποτέ. Με το YouTube μπήκε μια νέα πραγματικότητα στην ζωή μας ‘’Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ’’ οπότε και όλοι μας αρχίσαμε να οπτικοποιούμε την τρέλα μας καθώς η έννοια του δίσκου όλο και απομακρυνόταν. Σκέψου μέχρι το 2006 είχα βγάλει 2 κλιπ (πάρτι με ούζα τζαμάικα) και πλέον μαζί με αυτά που είχα και με Trendy Hooliguns τα οπτικοποιημένα τραγούδια μου ξεπερνάν τα 50. Με το Facebook τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα στο να επικοινωνείς με καλλιτέχνες που εκτιμάς για συνεργασίες, το απρόσωπο λίγο μειώθηκε αλλά στο YouTube έγινε ο χαμός. Αυτό που βγάζεις από μέσα σου πρώτα από όλα για εσένα και φυσικά για τους γύρω σου είναι εκτεθειμένο στον κάθε απρόσωπο στερημένο που θα έχει την όρεξη να εκφράσει το απόλυτο του τίποτα και την παθητικότητα του πάνω στην δικιά σου όρεξη για δημιουργία. Οπότε προτείνω συνεχίστε να δημιουργείτε με σκοπό την δικιά σας ολοκλήρωση σαν άτομα και σπάστε τους τα νεύρα!Αν ανατρέξει κανείς στη μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο η λέξη "κωμικό" επικρατεί. Είναι γενικά κομμάτι της καθημερινότητας σου το καυστικό χιούμορ; Αντιμετωπίζεις κάθε κατάσταση με χαμόγελο;

Έτσι την βρίσκω βρε αδελφή! Το σατιρικό στοιχείο και τρόπος έκφρασης είναι ο τρόπος μου να επιβιώνω μέσα από τις κουραδιές της καθημερινότητας. Σας μεταδίδω την μιζέρια μου με υπερβολικό τρόπο και έτσι καταπιεστικές και αρνητικές στιγμές της ζωής μου εξαγνίζονται μέσα από το γέλιο που παράγουν και έτσι ξεκινάω την κάθε μέρα μου ήρεμος και καθαρός. Καθαρή ψυχοθεραπεία δηλαδή. Φροντίζω βέβαια μεγαλώνοντας να αφήνω από πίσω από κάθε κωμικό τραγούδι και ένα μήνυμα στους ακροατές για να μην περάσουν τα ίδια με εμένα. Αυτό το μήνυμα δυστυχώς είναι που καθιστά τα τραγούδια μου πολλές φορές πιο αντιεμπορικά καθώς στον κόσμο της εικόνας ο ακροατής-θεατής θέλει απλά να γελάσει με την μαλακία σου, δε θέλει να κουράζεται και πολύ με μηνύματα και άλλα τέτοια.

 

Στις live εμφανίσεις που κάνεις θεωρώ πως βγάζεις την εικόνα ενός ηθοποιού της παλαιάς επιθεώρησης που συνδίαζει καυστικό χιούμορ με μουσική. Δεν λες απλά μερικά κομμάτια, δίνεις παράσταση ολόκληρη. Η μουσική με το Stand Up comedy ήταν πάντα αναπόσπαστα για εσένα;

Είναι μουσική σάτιρα ή αλλιώς απλά μουσική κωμωδία (music comedy) στα πρότυπα των αγαπημένων μου Ελλήνων μουσικών/performers όπως ο Τζίμης Πανούσης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, o Χάρυ Κλυν, ο Ζωρζ Πιλαλί και χίλιων άλλων που σίγουρα θα δεις πολλά στοιχεία τους μέσα. Με μπάντα όλο αυτό το πράγμα απογειώνεται αλλά και με την hip hop παρουσίαση το πράγμα αποκτά το δικό του χαρακτήρα και σου υπόσχεται καθώς το έχω ρωτήσει ότι θα περάσεις και γαμώ. Σε περιμένω και σε άλλα live να στο δείξω από κοντά.

Μετά από το τελευταίο live σου στη Θεσσαλονίκη που πραγματικά ήταν και γαμώ, σίγουρα θα με δεις και σε πολλά επόμενα. Πριν από 3 μήνες περίπου ανέβηκε στο YouTube κομμάτι Καβουροδεινοσαύροι - Το πάρτυ με τα ούζα. Είναι project που θυμηθήκατε σαν παρέα και αποφασίσετε να αναβιώσετε, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργοι, ή είναι δουλειά που έχει ακόμα πράγματα να δώσει και θα δούμε στη πορεία και άλλα κομμάτια;

Ποτέ δεν ξέρεις ποτέ δεν ξέρω. Με τον dj vanilla είμαστε παρέα χρόνια όποτε μας έρθει και βρούμε χρόνο σκαρώνουμε και καμιά μπόμπα. Το κομμάτι αυτό είχε στόχο να σατιρίσει τα εκατοντάδες reunion που γίνονται για καθαρά κερδοσκοπικούς σκοπούς ζωντανεύοντας το πτώμα στο Ελληνικό και όχι μόνο μουσικό στερέωμα.

 

Μιας που αναφέθηκα σε προυγούμενα project και δεδομένου του πόσα νέα πράγματα έχεις αρχίσει, τι γίνεται με τους Trendy Hooligans; Είναι μια παύση για να ασχοληθείς με τα καινούργια η κάτι που έκανε τον κύκλο του και τέλος;

Το δεύτερο. Έκανε όχι απλά τον κύκλο του αλλά τον επανέλαβε και πολλές φορές κιόλας σαν αυτοκινητάκι αγωνιστικό σε παιδική πίστα αγώνων. Έχασε το νόημα του, έχασε την ταυτότητα του, έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Μέσα σε όλα αυτά έσπασε και η παρέα και δόξα το Θεό πήραμε τον μπούλο. Τώρα σας υπόσχομαι σε συνεργασία με τον Γιώργο Καψάλη και το Θάνο Λυμπερόπουλο νέα μουσικά μπαντικά πράγματα υπό την ονομασία ΣΕΧΤΑ όπου όταν μας έρθει θα αρχίσουμε να δίνουμε υλικό καινούργιο και λαχταριστό.

 

Έχουμε αρχίσει και βλέπουμε βιντεάκια στο κανάλι του Comedy Lab με τους Vegans. Θες να μας μιλήσεις σχετικά με αυτό το project; Τι να περιμένουμε στη πορεία;

Κάναμε μια προσπάθεια με την Στέλλα Καραμπακάκη που γνωριστήκαμε φέτος μέσω του τραγουδιού το ΠΤΩΜΑ που κυκλοφόρησε από το comedy lab να σας ταξιδέψουμε με σατιρικό τρόπο στα άδυτα της μουσικής παραγωγής στην Ελλάδα. Τον σκοπό δεν ξέρω κατά πόσο τον πετύχαμε καθώς σε κάθε τραγούδι ο κόσμος το παρεξηγούσε και πίστευε πως το κάνουμε σοβαρά, οπότε το φρενάραμε λιγάκι, καθώς είχε πολύ κόπο, πολλά locations, πολλοί συμμετέχοντες, σχετικά μεγάλη παραγωγή και το μήνυμα δε γινόταν κατανοητό για διάφορους λόγους. Παρόλα αυτά όπως είπα και για τους Καβουροδεινόσαυρους ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να επιστρέψει με άλλη μορφή βελτιωμένη και πιο ευέλικτη, αν και ένα επεισόδιο από τα ήδη γυρισμένα και ένα κλιπ υπάρχει αποθηκευμένο και αποτελεί το χαμένο επεισόδιο που ίσως ποτέ δεν θα δείτε.

 

Με βάση το τρολλάρισμα που βλέπω να επικρατεί στις τελευταίες δουλείες σου θέλω πολύ να μοιραστείς τη γνώμη σου για τέτοιου είδους συγκοτήματα όπως αυτό που διακομωδείται με το VEGANS καθώς επίσης και για τους "σκληροπυρινικούς" mc's.

Δεν το θεωρώ τρολάρισμα, για αυτό θα σου περιγράψω την δικιά μου θεωρεία αναφορικά με την σάτιρα. Έχω αντιστρέψει μια παλιά πασίγνωστη παροιμία που λέει ‘’ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ’’ οπότε κοροιδεύοντας τα μούτρα μου –αυτοσαρκαστικά δηλαδή- προσπαθώ να διακωμοδήσω πρόσωπα και καταστάσεις. Άλλες φορές επιτυχημένα και άλλες στο μυαλό μου. Λατρεύω τα μουσικά pop προερχόμενα από το hip hop συγκροτήματα και μέλη του κινήματος ‘’ΡΑΠΑΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΩ’’ όπως και τον απανταχού σκληρό χρυσεπίκηλτο MC που μέσα στην σκληράδα και το μαύρο του αφήνει την μουσική κουράδα του και έχουμε και εμείς υλικό. Να είναι καλά, αλήθεια και να συνεχίσουν αυτό που κάνουν όλοι. Υγεία και ευχαρίστηση σε όλο τον κόσμο.

 

Να τολμήσω να ρωτήσω και τι γνώμη σου για το τραπ που επεκτείνεται ραγδαία;

Κοίτα το τραπ γέννησε ένα πρόβλημα σε ανθρώπους όπως οι ΤΡΙ.Π.Α ΚΡΟΥ , ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΟΣ, ο BOBBYS TSIMBLIDAS από τα σκυλιά και σε πολλούς άλλους ομοιδεάτες μας. Δεν μπορεί να το σατιρίσεις γιατί η πραγματικότητα σε ξεπερνάει, δουλεύουμε πάνω σε νέες φόρμες ώστε να το καταφέρουμε αλλά είναι πολύ δύσκολο. Βλέπεις τους Τ-ράπερς να λένε για τόσα όπλα, τόσα ναρκωτικά, τόσες πουτάνες, τόσο ξύλο, τόσα τατουάζ, τόσο τιρκουάζ, τόση χλιδή μέσα στην κρίση και στην ανέχεια, βλέπεις τον κόσμο να γουστάρει και το σουρεαλιστικό αυτό σκηνικό αποτελεί ήδη μια σατιρική και όχι απλά κωμική πραγματικότητα που δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό. Θεωρώ ότι καλλιεργούν εκτός από ναρκωτικά στην ταράτσα τους απλά κάποιες περσόνες για το κοινό απλά. Αν το κάνουν αυτό το κάνουν πολύ επιτυχημένα αν όχι τότε ο μόνος τρόπος να δικαιολογήσω την παραπάνω κατάσταση του κοινού που γουστάρει αυτή την trash κατάσταση είναι πάλι με μια πασίγνωστη παροιμία ‘’Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ’’.

Κάπου εδώ λέω να σε ρωτήσω για την εικόνα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Είδα στο εξώφυλλο της σελίδας σου ( https://www.facebook.com/sexpyr/?fref=nf ) για έναν νέο δίσκο που θα σκάσει προσεχώς μαζί με Bobby Tsimblida και πολλά ενδιαφέροντα featurings....Πες μου τα πάντα σχετικά....δε θα τα πω σε κανέναν, θα τα γράψω μόνο!


 
Είναι ένα cd που όλο λέμε ότι τελειώνει και όλο κάποιο νέο κομμάτι μας έρχεται. Περιμένουμε τώρα ένα τελευταίο να γράψουμε με Άρη Καπλανίδη από ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ και ένα με τον κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ. Εκτός αυτών στο δίσκο θα συμμετέχουν όλα τα καλά και κακά παιδιά όπως ο ΘΥΤΗΣ, ο Λόγιος και ο Λιάκος από ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ, ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΟΣ, ο ΤΖΑΦΑΡ ΝΤΟΣΑΦΑ, ο STEREOMIKE, o JOHNIE B, το ΝΗΦΑΛΙΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ, ο Τζώρτζης από Σκυλιά και φυσικά ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ. Όλη η παραγωγή, η μίξη και το mastering είναι από τα χεράκια του BOBBYS TSIMBLIDAS που συμμετέχει και σε αρκετά κομμάτια και γίνεται χαμούλης που θα έλεγε και αυτός. Έχουμε βγάλει ήδη ένα κομμάτι οπτικοποιημένο σε συμμετοχή ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΟΥ και με τίτλο ‘’ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΑΣΑΝΕ ΝΩΡΙΣ’’ και έρχεται και το κομμάτι με videoclip ‘’ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΣΕΞΠΥΡ’’ σε μονταζ/post Άρη Καπλανίδη από ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ και εικονοληψία/φωτογραφία Θάνου Λυμπερόπουλου εντός Αυγούστου.

 

Με βάση τα όσα είπες λοιπόν, έχουμε να περιμένουμε πολλά από live εμφανίσεις σου. Θέλεις να μας αναφέρεις τα προσεχώς που ακολουθούν;

Πάρτα με τη σειρά και βλέπουμε.
•    24/8 και 31/8 Χυτήριο με Χρύσα Κατσαρίνη, Αλέξανδρο Τιτκώβ, Θωμά Ζάμπρα, Άγγελο Σπηλιόπουλο, Apollo Roach, ΤΩΜ UNIT, KRT και στα dexx θα κάθεται με τον κώλον ο ipsychos.  https://www.facebook.com/events/513522658854187/
•    4/9 Στην Ν.Αρτάκη παίζω στο 2nd NEW ART FESTIVAL με πολλούς άλλους hip hop καλλιτέχνες και θα είναι και γαμώ.  https://www.facebook.com/events/1661689520824415/1666834526976581
•    16/9 στο ΜΟDU στο Μεταξουργείο υποδεχόμαστε για λίγο το ΜΑΥΡΟ ΗΛΟ από Αγγλία λέγοντας ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ αποκλειστικά για αυτόν.  https://www.facebook.com/events/1651240348526656

Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που μας αφιέρωσες και ααραμένουμε συντονισμένοι για ότι νεότερο!

Ευχαριστώ πολύ να είστε καλά και να κλάνετε άφοβα. Κάνει καλό.

 

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3