Πριν από πολύ καιρό σε ένα διάδρομο του High School for Creative Performing Arts, οι συνιδρυτές των The Roots, Black Thought (Tariq Trotter) και ο Questlove (Ahmir Khalib  Thompson) συναντήθηκαν για πρώτη φορά και αυτό ήταν μόνο η αρχή για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος με έναν τόσο ιδιαίτερο ήχο και έναν υπέροχο συνδυασμό, αυτού που πολλοί αποκαλούν εναλλακτικό χιπ χοπ με τη jazz μουσική. Παίζοντας μουσική στο δρόμο, στο σχολείο αλλά και σε talent shows, μετά τη συνάντηση του  rapper και του ντράμερ του συγκροτήματος, σειρά είχε ο μπασίστας  Hub (Leon Hubbard), ο Josh "The Rubberband" Abrams και ο rapper Malik B.

Aπό τους δρόμους λοιπόν, η μουσική των The Roots μπήκε στα clubs της Φιλαδέλφεια και της Νέας Υόρκης.

Με αφορμή την πρόταση που δέχτηκαν να παίξουν σε live στη Γερμανία, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους ''Organix''το 1993 από την Remedy Records, το οποίο θα πωλούνταν στα live τους. Επιστρέφοντας στην Αμερική το γκρουπ δέχτηκε πάρα πολλές δισκογραφικές προτάσεις καταλήγοντας να κυκλοφορήσει το επόμενο άλμπουμ με τίτλο ''Do You Want More?!!!??!'' με τη δισκογραφική DGC/MCA, εγκαταλείποντας κάθε σύνηθες πρωτόκολλο. Αν και άγνωστο από τους ακροατές της χιπ χοπ μουσικής, οι The Roots έκαναν μεγάλη αίσθηση τόσο στο Lollapalooza όσο και στο Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ στην Ελβετία. Δύο από τους συμμετέχοντες στο άλμπουμ ήταν το ανθρώπινο beatbox, Rahzel αλλά και ο Scott Storch, οι οποίοι έγιναν και μόνιμα μέλη του γκρουπ.


 Παρά την επιτυχία τους, οι Roots πάντα φαινόταν να αναζητούν νέους τρόπους για να ωθήσουν την τέχνη τους σε όλο και υψηλότερη βάση. Η απάντηση τους σε όσους υπονόμευσαν το ''Do You Want More?!!!??!'' ήρθε με το άλμπουμ ''Illadelph Halflife'' το οποίο όμως δεν είχε την απαιτούμενη επιτυχία. Η επιτυχία όμως ήρθε γρήγορα το 1999 με το ''Things Fall Apart'' καθώς και το πρώτο βραβείο Grammy για το single ''You Got Me''  με την εκλπληκτική φωνή της  Erykah Badu.


Το πολυαναμενόμενο ''Phrenology'' κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2002. Οι κακές πλεόν σχέσεις του γκρουπ με  τη δισκογραφική ΜCA, τους ώθησε στην ίδρυση της εταιρείας Okayplayer, το 2004. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και το άλμπουμ ''The tipping point'', χωρίς όμως τα μέλη Ben Kenney και Scratch, οι οποίοι αποχώρησαν. Το ''Τhe Tipping Point'' έφτασε στο νούμερο 4 στο Billboard album chart.

Ακολούθησε η συμφωνία των The Roots με την Def Jam, με αποτέλεσμα το δίσκο ''Game Theory'' το 2006, ο οποίος χαρακτηρίστικε ως αρκετά σκοτεινός και με έντονο το πολιτικό στοιχείο, όπως και ο επόμενος με τίτλο ''Rising Down'' (2008). Ακολούθησε η σχετικά απότομη κυκλοφορία  του ''How I Got Over'' τον Ιούλιο του 2010 και το ''Wake Up!'' τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους που αποτέλεσε και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία με τον τραγουδιστή  John Legend. Επόμενη συνεργασία ήταν για το άλμουμ ''Betty Wright: The Movie'', οπού υπήρξε και υποψηφιότητα για Grammy "Best Traditional R&B Performance". Τον Οκτώβρη του 2011 κυκλοφόρησε το άλμπουμ ''Undun'' και έκτοτε αναμένουμε την κυκλοφορία της επικείμενης συνεργασίας με τον Elvis Costello, όπως έχει αποκαλύψει ο Questlove, που θα φέρει τον τίτλο ''& Then You Shoot Your Cousin...''.

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3