Στις 2 Μαρτίου έρχονται για 2η φορά στην Ελλάδα,οι JediMindTricks. Από το πιο γνωστά και ενεργά groupστον χώρο του UndergroundRapπαγκοσμίως. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην ιστορία τους.

Φίλοι από το λύκειο οι VincenzoLuvineri (VinniePaz) και KevinBaldwin(DjStupetheenemyofmankind)  το 1996 σχημάτισαν τους JMT.To 1999 προστέθηκε και ο JusAllahDj Kwestion είναι και αυτός στο γκρουπ και συμμετέχει κυρίως κάνοντας Scratch.Έκαναν το ντεμπούτο τους με το πρώτο EPεν' ονόματι AmberProbeEpκαι ύστερα συνέχισαν στην κυκλοφορία του πρώτου τους LP,το 1997,με τίτλο ThePsycho-Social,Chemical,Biological & ElectromagneticManipulationOfHumanConsciousness. Toσυγκεκριμένο LPέχει στίχους  γραμμένους γύρω από θεωρίες συνομωσίας(που τόσο πολύ λατρεύουν οι Αμερικάνοι)και ανατολίτικη μυθολογία.

Το 2000 έρχεται η δεύτερη κυκλοφορία LPπου γνωστοποιεί ευρέος το group.ToViolentByDesignθεωρείται το άλμπουμ που εδραίωσε τον ήχο τον Jedi στα αυτιά τον ακροατών του Underground. Ταυτόχρονα ο Vinnieσυλλαμβάνει και την ιδέα της δημιουργίας ενός super-groupμε πολλούς καλλιτέχνες όπως 7L & Esoteric,ChiefKamachiκαι Bahamadia,το γκρουπ ονομάστηκε ArmyOfThePharaohs(AOTP).Σε αυτόν τον δίσκο ο VinniePazγίνεται πιο επιθετικός και οι στίχοι του πλέον δεν αναφέρονται τόσο πολύ στα θέματα που πραγματευόταν ο πρώτος τους δίσκος.Επίσης γίνεται και επίσημα οι είσοδος του ράππερ JusAllahστο groupμέσα από αυτόν τον δίσκο.

 

Με μια φήμη που ολοένα και αυξανόταν το γκρουπ ήταν πλέον ένας αρκετά καλός στόχος για μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία την ευκαιρία άδραξε η BabygrandeRecords και,με την πρόταση που έγινε το 2001,οι JMTυπογράφουν αλλά χωρίς τον JusAllahπου αποχώρησε για προσωπικούς λόγους.Το 2003 κυκλοφορεί το VisionsOfGandhiπου κατά τα λεγόμενα του Vinnieθέλει να προβάλει ένα ειρηνικό πρότυπο στον κόσμο,ειδικά μετά την 9/11.Η παραγωγές του Stupeγίνονται πιο μέσω της χρήσης διαφόρων sampleαπό χορωδίες και ορχήστρες.Αυτό συνέβαλε τα μέγιστα να μεγαλώσει ο αριθμός τον ακροατών του γκρουπ.


Jedi

Ακολουθώντας μια ανοδική πορεία το γκρουπ κυκλοφορεί το LegacyOfBloodπου φαίνεται μια προσπάθεια να κρατηθούν τα θετικά στοιχεία από τις δύο προηγούμενες δουλειές για να βγει όμως ένας καλύτερος και πιο εξελιγμένος ήχος.Το αποτέλεσμα επιβράβευσε την προσπάθεια δίνοντας μια δουλειά χαρακτηρισμένη από όλα τα στοιχεία που οι ακροατές αγάπησαν,με ελάχιστες συμμετοχές από άλλους καλλιτέχνες,το LegacyofBloodείναι από το πιο χαρακτηριστικά δείγματα του ύφους των JMT.ToΦεβρουάριο του 2005 ο JusAllahυπογράφει στην Babygrandeκαι από το 2007 επιστρέφει και επίσημα στο γκρουπ.

Έχοντας πατήσει σταθερά στην Rap βιομηχανία πλέον και έχοντας θέσει τoν πήχη ψηλά το επόμενο album δεν έπρεπε να απογοητεύσει.Έτσι το ServantsinHeavenKingsInHellκάνει το όνομα των JMT γνωστό ακόμα και σε ακροατές εκτός της rap σκηνής.Με κομμάτια όπως το Heavy Metal Kings με συμμετοχή από Ill Bill,to Razorblade Salvation με φωνητικά από την Shara Worden και το Uncommon Valor :A Vietnam Story με τον R.A The Rugged Man.

Το HistoryOfViolence(2008) σκάει με δυνατές παραγωγές και το επιθετικό στυλ που μας έχει συνηθίσει ο Vinnie.Οι καλές κριτικές συνεχίστηκαν και σε αυτήν την δουλειά,δεν έλειπαν όμως και οι ακροατές που είχαν απογοητευτεί από την στασιμότητα σε θεματολογία και παραγωγές.To 2011 έφερε το ViolenceBegetsViolenceχωρίς όμως το χαρακτηριστικό γνώρισμα των παραγωγών του DjStoupe,πράγμα που απογοήτευσε πάρα πολλούς φαν της μπάντας καθώς το ύφος είναι φανερά αλλαγμένο και το επιχείρημα "JediMindTricksχωρίς Stoupeδεν είναι Jedi" ακούγεται όλο και πιο συχνά. Ένα όμως δεις τα tracksσυγκεκριμένου άλμπουμ από μια λιγότερο συναισθηματική ματιά είναι αρκετά αξιόλογα και το σύνολο τους αποτελεί μια καλή ηχητική εμπειρία.

Με όλα τα παραπάνω κατορθώματα και με ένα όνομα που είναι συνυφασμένο με τους ArmyΟfΤhePharaohs,οι οποίοι είναι από το πιο γνωστά supergroupστον χώρο,την ερχόμενη Παρασκευή 2/3 στο Κύτταρο αναμένουμε πολλά από τους συγκεκριμένους.

 

Album:

The Psycho-Social, Chemical, Biological & Electro-Magnetic Manipulation of Human Consciousness (1997)

Violent By Design (2000)

Visions Of Gandhi (2003)

Legacy Of Blood (2004)

Servants In Heaven Kings In hell (2006)

History of Violence (2008)

Violence Begets Violence (2011)

 

Vinnie Paz:

Season of the Assassin (2010)

Jus Allah:

All Fates Have Changed (2005)

MMA (Meanest Man Alive) (2011)

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3