Βάλε κάτι ιδανικό να πιεις, κάτσε πίσω και χαλάρωσε. Ο λόγος στους ΒήταΠεις και σε μια από τις καλύτερες πιθανότατα δισκογραφικές κυκλοφορίες της ελληνικής σκηνής.

27/12/02, τότε άρχισαν όλα, επί σκηνής. Το πρώτο live, τα πρώτα βήματα, η αρχή του ατελείωτου. Η πορεία μιας ομάδας, διαφορετικής από κάθε άλλο σχήμα για τα τότε δεδομένα, διαφορετικής από κάθε άλλο σχήμα για τώρα δεδομένα. Οι ΒήταΠεις, μια οικογένεια με κοινούς στόχους στην παράγωγη μουσικής και στην βελτιστοποίηση των ελληνικών δεδομένων περί αυτής.
Ένα πάθος, μια φλόγα, μια κερκίδα να τους στηρίζει.

Ξεκίνησαν περισσότεροι, στην πορεία η ομάδα μειώθηκε, αλλά έγινε δυνατότερη. Και μιας και ενδυνάμωνε χάρη στο κοινό της, ονομάστηκε αγέλη. Η αγέλη πλέον, αποτελείται από τον Άσαρκο (Λόγος 90◦), τον Φορτσάτο (Pure Form), τον Hatemost, τον Elz και ένα κοινό στις πλάτες τους να τους στηρίζει από το 2002 μέχρι και σήμερα. Οι δουλειές της ομάδας υπήρξαν πολλές, από την τριλογία που τους έθεσε τα θεμέλια, μέχρι και τις συνεργασίες με τους Επίλεκτους, την συμπληρωματική φαμιλιά από το Γαλάτσι.
Όλα ήταν όμως, η προετοιμασία για την επανάσταση. Η ηχητική επανάσταση στην ελληνική hip-hop σκηνή, έγινε με ένα μοναδικό άλμπουμ, το ονομάσανε Εύφλεκτον. Το Εύφλεκτον, λίγο ή πολύ, προκάλεσε. Προκάλεσε τον ακροατή στο να δοκιμάσει κάτι νέο στα αυτιά του, κάτι που ο μέσος Έλληνας δεν είχε συνηθίσει. Ήταν μια τελευταία σπίθα πριν ανάψει η φλόγα που άναψε στην πορεία, ήταν μια δουλειά που έδωσε στον ακροατή να καταλάβει «Είμαστε οι ΒήταΠεις, δεν αστειευόμαστε».

Βάπτισμα Πυρός.
Η πολυλογία περιττή, αν έχεις πάρει έστω και μια ηχητική ιδέα θα γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται. Ο Άσαρκος έψαχνε κάτι για να θεμελιώσει μια δεκαετία δουλειάς στο χώρο. Έψαχνε την ιδέα που θα σπάσει κάθε κύκλο, κάτι που θα ξεκινήσει πόλεμο, η θα φέρει την μόνιμη ειρήνη. Ήθελε να ενδυναμώσει το κοινό, ήθελε να ανοίξει την αγέλη. Ήθελε νέα μυαλά, νέες πορείες, νέα μουσική. Έτσι βγήκε το Βάπτισμα Πυρός, η πιο ολοκληρωμένη δουλειά των τελευταίων χρονών. Κάτι που δεν είχε ξαναδοθεί, κάτι που δεν περίμενε κάνεις, όσο πιστός κι αν όταν στους ΒήταΠεις, ένα τελευταίο αριστούργημα πριν την δεκαετία.
Οι ΒήταΠεις είναι γνωστοί για το πόσο αυτόνομα κινούνται στην μουσική, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν συνεργασίες. Όταν το ηχείο παίζει δίσκο ΒήταΠεις, θα παίζει ΒήταΠεις και μόνο. Και το μήνυμα πέρασε, καθώς μπορούσαν να σταθούν στα πόδια μόνοι τους. Με την συμβολή των Manito και Jones από τους Επίλεκτους στα beats και τον Elz να ζωγραφίζει στις προσωπικές του μουσικές παράγωγες ο Άσαρκος, ο Φορτσάτος και ο Hatemost, έφτυσαν μερικά από τα καλύτερα raps των τελευταίων 15 ετων.
Ο “πυραματισμός” στον νέο ήχο, κάνει μπαμ στα κομμάτια «Η Πρώτη Δόση», «Νέα Αρχή», «Το Casting», «Ένα Βήμα Μπρος», «Πρόοδος» και «Φαιά Ουσία».
Ωστόσο, τα αριστουργήματα που σπάνε την μουσική σου μύτη, ξεκινάνε με την απίστευτη ερμηνεία του Άσαρκου στο «Από το σκότος στο φως», ένα κομμάτι με αλληγορικό νόημα και σκοπό άμεσης αφύπνισης. Περνάνε από το «Ταξιδεύω με το στίχο», στο «Πες το σαν να το εννοείς», το καλύτερο στιχουργικά κομμάτι του Φορτσάτου μαζί με το «Πολίτης Φ» το όποιο δεν ανήκει σ’ αυτό τον δίσκο. Φτάνουν στο «Άγγελος Και Δαίμονας», το δυνατότερο συναισθηματικά κομμάτι, μετά το σόλο του Άσαρκου, με το κουπλέ του Hatemost να ξεχωρίζει από ολόκληρο τον δίσκο και τελειώνουν με το «Μοναχικό Συναίσθημα», το grand finale ενός ταξιδίου που είχε σκοπό να προβληματίσει, να ξυπνήσει και να προειδοποιήσει, πως η επομένη δεκαετία περιλαμβάνει μια οικογένεια που πλέον δε κάνει πίσω σε τίποτα.
Τα λόγια λίγα, η ακολουθία στο επετειακό live ήταν μαγική, με το single κομμάτι «Δεκαετία» να την σφραγίζει, καθώς και το θεατρικό live «23 Σκηνές Εγκλήματος» να γίνεται sold out αμέσως. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δε θα μπορούσε να φτάσει στο μέγεθος που είναι σήμερα, αν δεν ήταν το Βάπτισμα Πυρός.

Απολαύστε.

Tracklist:
1.Βάπτισμα Πυρός
2.Πρώτη Δόση
3.Νέα Αρχή
4.Λόγια
5.Το Casting
6.Πρωτότυπο
7.Ελεύθερη Πτώση
8.Ένα Βήμα Μπρος
9.Όνομα Και Πράγμα
10.Πρόοδος
11.Σκηνές Εγκλήματος
12.Δωμάτιο 2x2
13.Από Το Σκότος Στο Φως
14.Τα Θέλω Μου
15.Ταξιδεύω Με Τον Στίχο
16.Φαία Ουσία
17.Υπόγεια Περιπολία
18.Πες το Σαν Να Το Εννοείς
19.Άγγελος Και Δαίμονας
20.Προ Των Τριάντα
21.Σήμερα Είναι Κυριακή
22.Η Μοναξιά
23.Μοναχικό Συναίσθημα

*Fact: Το «Βάπτισμα Πυρός» απέσπασε τα περισσότερα downloads από κάθε άλλο δίσκο στην ιστορία του ελληνικού hip-hop.

Το most-viewed κομμάτι του δίσκου και ένα από τα αγαπημένα της αγέλης:

To Βάπτισμα Πυρός μπορείτε να το κατεβάσετε απο το επίσημο site των ΒήταΠεις στην κατηγρορία Downloads : http://www.bitapeis.gr

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3