Το «Vanguard» ή αλλιώς «Στην Πρώτη Γραμμή» αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του Hardcore Rap trio (Bayman, Sxo , TNT) από το Αιγάλεω των Αθηνών , Rationalistas ή Ορθολογιστές κατα κόσμον , μετά το ''Απ' τον δρόμο'' το 2007 και το ''Μια νύχτα μετά την τελευταία μέρα'' το 2010. 

Ο δίσκος περιέχει 14 κομμάτια και είναι διάρκειας 49 λεπτών σε στίχους και ερμηνεία από τους Sxo & TNT, και συμμετοχή από τους : Ογδόντα4 , Zoro & Buzz , Ghetto Rock και Santa Barbarians
 
Ηχογραφήθηκε κατα βάση στο TNT's Criblab ενώ μερικά κομμάτια στο Chain Reaction Studio από τον Druma Loop. Τον προγραμματισμό και editing ανέλαβαν oι TNT & Bayman , το Pre-Mixing ο Ghetto Rock , ενώ το Mixing & Mastering πραγματοποιήθηκε από τον LosAngelos @ BEEhive lab for GroundZero , τον Δεκέμβριο του 2016.

Τη μουσική παραγωγή του δίσκου έντυσε εξ' ολοκλήρου ο Bayman , εκτός από το track  ''Επιβιώνουμε Χωριστά'' , το οποίο επιμελήθηκε σε παραγωγή , ηχογράφηση και μίξη ο Druma Loop.

Τα scratch ανέλαβε ο ''κρυφός επιθετικός'' του σχήματος Dj Gzas και στα tracks ''Δεν έμαθες να ακούς'' και ''Σφυροκόπημα'' ο Dj Sparky-T .

Η επιμέλεια των γραφιστικών έγινε από την Θάλεια ενώ η κεντρική ιδέα και το καινούργιο logo του σχήματος δημιουργήθηκε απο τον Γιώργο Τζίμα. Τα Motion Graphics ανέλαβε  ο ΑργύρηςS.R.G.B. https://www.facebook.com/srgb.net.
 
Ο δίσκος κυκλοφορεί δωρεάν στο διαδίκτυο και εμπεριέχει ως τώρα ένα video clip , το ομώνυμο ''Vanguard'' σε παραγωγή & σκηνοθεσία της Δάφνης Δρακούλη και Μαρίας Παπαθανασιου. Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε hardcopies (cd & βινύλιο), η διανομή των οποίων θα γίνεται επί το πλείστον σε συναυλίες του σχήματος και σε μαζικές αποστολές door to door κατόπιν παραγγελίας.
(Αναμένεται σχετική ανακοίνωση στο Official Page , τόσο για τις αποστολές , όσο και για την παρουσίαση του δίσκου) https://www.facebook.com/Rationalistas

Ακούστε online στο Youtube το Album στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.youtube.com/playlist?list=PLbx3mK2Op1TrmWY2nIan8D_Lq19zBdUrK

ή κατεβάστε το εντελώς δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο :  http://ow.ly/qQxq307p31Z

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3