Με αφορμή την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, "Μη μου τους ήχους τάραττε", ο Σκηνοθέτης των θρυλικών FFC και Αντίξοων Παραγωγών, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Bouriblog μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.. 


Ξεκινώντας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη στο site μας και να σε καλωσορίσω με την σειρά μου.
Και εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Δημήτρης Πετσούκης ή κατά κόσμων Σκηνοθέτης, νομίζω πως οι συστάσεις είναι περιττές..Κάπου στο ’87 ξεκινάει αυτό το ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα για σένα, πες μας δυο λόγια για αυτό το διάστημα.
Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από ένα μουσικό ταξίδι αποτελούν και ένα ταξίδι ζωής γιατί ακούγοντας χιπ χοπ από την αρχή της εφηβείας μου αναπόφευκτα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μου των πιστεύω μου και των ιδεών μου. Πολλές χαρές και απογοητεύσεις αλλά η ικανοποίηση που νιώθεις καθώς χτίζεται ένα κομμάτι και παίρνει σάρκα και οστά σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις. Αυτό μαζί με την αίσθηση ότι μέσα από τα κομμάτια σου μπορεί να εκφράζονται και να ταυτίζονται άνθρωποι που ποτέ δεν έχεις συναντήσει είναι τα δυο πιο σημαντικά που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι FF.C αποτέλεσαν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία σου, πίστευες όταν πρωτοξεκινούσατε ότι θα καταφέρνατε να στιγματίσετε την ελληνική μουσική σε τόσο μεγάλο βαθμό; 
Δεν είχαμε βλέψεις για τίποτα συγκεκριμένο. Ήμασταν απλώς κάτι πιτσιρικάδες περίεργοι για εκείνη την εποχή που χορεύαμε breakdance και μετά αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε και μουσική. Επειδή μας πήρε δέκα χρόνια για να υπογράψουμε με εταιρεία είχαμε τον χρόνο να διαχειριστούμε την όποια αποδοχή είχαμε και επειδή δεν ήρθε όλο αυτό απότομα πήραμε και τον χρόνο μας να το αντιμετωπίσουμε όσο γινόταν πιο ώριμα.

 

 

 

Καλλιτέχνες, κυκλοφορίες, συναυλίες, κοινό..πως βλέπεις τα πράγματα εν έτη 2014  στην ελληνική χιπ χοπ σκηνή;
Από ένα σημείο και μετά στο ελληνικό χιπ χοπ η σχέση μεταξύ ποιότητας και ποσότητας έγινε αντιστρόφως ανάλογη. Πολλοί ασχολούνται με αυτό όχι επειδή το αγαπάνε πραγματικά αλλά είτε επειδή έτυχε είτε επειδή είναι μαζικό και μόδα και για πολλούς άλλους λόγους οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την αγάπη για το είδος. Υπάρχουν βέβαια και νέα συγκροτήματα πιτσιρικάδων οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι όπως οι Τaburo bota για παράδειγμα αλλά η πλειοψηφία πιστεύω ότι ασχολείται με το χιπ χοπ ευκαιριακά και μονό.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη κατά σειρά προσωπική σου δουλεία «Μη μου τους ήχους τάραττε». Πες μας δυο λόγια για αυτό το καινούργιο εγχείρημα.
Αυτός ο δίσκος προέκυψε χωρίς να έχει σχεδιαστεί. Ηχογραφούσα όλον αυτό τον καιρό κάποια κομμάτια αλλά χωρίς να σχεδιάζω να τα κυκλοφορήσω γιατί από την μια δεν αξίζει πλέον να συνεργαστείς με κάποια εταιρεία γιατί μες τον πανικό της χρεοκοπίας τους το μόνο που κάνουν είναι να βρίσκουν τρόπους για να σε εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο χωρίς στην ουσία να βοηθάνε κάπου. Από την άλλη δεν ήθελα να το κυκλοφορήσω και μόνο μέσω διαδικτύου γιατί έτσι δεν ένιωθα καν ότι έβγαζα δίσκο. Έτσι όταν προκύψαν κάποια κομμάτια που κατά την προσωπική μου άποψη ήταν αρκετά καλά για να δημοσιοποιηθούν αποφάσισα να πάρω το ρίσκο να το βγάλω μόνος μου. Από μουσικής απόψεως ο δίσκος περιέχει και στοιχεία από μουσικά είδη με τα όποια ασχολήθηκα για πρώτη φόρα όπως το dubstepκαι το rocknrollκαθώς και συνεργασίες με τους Ρυθμοδαμαστή, Μαρία Ρίζου, Νικόλα (Razzastarr), Oneway, Underpressureκαι με τον Ρήγα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μας έχεις συνηθίσει σε πολλές εμφανίσεις, με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου να αναμένουμε κάποια live;
Συνήθως κάνω μια με δυο συναυλίες τον χρόνο στην Αθήνα. Νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερες και προσπαθώ να τις κάνω όταν έχω κάτι καινούργιο να παρουσιάσω. Η παρουσίαση του νέου δίσκου έγινε ήδη στο AnClub στις 21/2. Όσον αφορά την επαρχία επειδή σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μπλέξει σε κωμικοτραγικές καταστάσεις προσπαθώ να είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για γίνει μια καλή συναυλία.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο προσεχές μέλλον?
Ήδη ετοιμάζω κάποιες παραγωγές οι οποίες αποτελούν επιστροφή στις ρίζες και θυμίζουν πιο πολύ το ύφος του "Σε άλλη διάσταση" και του "Απειλή". Ακόμα είμαι στην μουσική προετοιμασία και σίγουρα θα συνεργαστώ με κάποιους mc’s οι οποίοι θα αναλάβουν το στιχουργικό και ερμηνευτικό κομμάτι του δισκου. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι προσωπικός δίσκος ή κάποιο project.

Παράλληλα με την μουσική εξελίσσετε και η κοινωνία, ιδιαίτερα το ‘13 ήταν μια χρονιά που μας στιγμάτισε όλους, πως βλέπεις εσύ να οδεύουν τα πράγματα από την δική σου ματιά;
Προσπαθώ να είμαι συγκρατημένα απαισιόδοξος γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω και κάποιο σημάδι ανάκαμψης. Από την άλλη όμως είναι μια ευκαιρία να δώσουμε πάλι σημασία σε πράγματα τα όποια δεν συσχετίζονται τόσο με τα χρήματα και τόσο καιρό τα είχαμε αφήσει στην απέξω.

Λίγο πριν κλείσουμε την συνέντευξη δεν θα μπορούσα παρά να σε ρωτήσω αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε πάλι μαζί τους FF.C μιας και πήραμε μια γεύση στον καινούργιο δίσκο;
Στον Κώστα έχω προτείνει κάποια πράγματα και άμα αποφασίσει θα ξανασυνεργαστουμε. Αν και δεν τον βλέπω και πολύ διατεθειμένο να ξαναμπεί σε αυτό ξανά.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις.
Να είστε καλά και εγώ ευχαριστώ.

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3