Αnser, μέλος του συγκροτήματος Flowjob, λίγο πριν το ''The Big Slick Tour" κάνει στάση στην Αθήνα παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Bouriblog μιλώντας για τον ίδιο, τους Flowjob, το σήμερα και τι έπεται..

Καλησπέρα λοιπόν και καλωσόρισες στο site μας.
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο σας.

Μέλος τον Flowjob και με δυο προσωπικές δουλειές στο ενεργητικό σου, πες μας δυο λόγια για σένα και για το τι εστί Anser τελικά.
Έχω πει σχεδόν τα πάντα μέσα σε 4 δίσκους πλέον, θα ήταν υπερβολή νομίζω να τα γράψω και εδώ...χαχαχα

Σε βρίσκω πολύ σωστό, δεν είναι τυχαίο άλλωστε η ρήση «αν θες να μάθεις για την ζωή μου άκου την μουσική μου».

Σε τι φάση βρίσκουμε τους Flowjob αυτή τη στιγμή και πότε να περιμένουμε τον τρίτο δίσκο;
Οι Flowjob βρίσκονται σε φάση δημιουργίας αυτόν τον καιρό. Έχουμε πλέον το δικό μας studio όπου από εκεί θα βγουν οι επόμενες δουλειές μας. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ο προσωπικός δίσκος του Flektou, ο οποίος είμαι σίγουρος πως θα κάνει αίσθηση και πάνω κάτω θα πάρετε και μια γεύση για το προς τα που θα κινηθεί ο ήχος μας στο μέλλον. Συμμετοχές υπάρχουν απ όλους τους Flowjob, συνεπώς το αποτέλεσμα νομίζω θα είναι ενδιαφέρον . Υπομονή.

Να περιμένουμε δηλαδή κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που μας έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα?
Δε θα το έλεγα τελείως διαφορετικό, αλλά σίγουρα θα είναι επίπεδα πιο πάνω από ότι έχετε ακούσει από εμάς.

Λίγα χρόνια μετά το «Ιθύνων Νους» το «Flow Royal» ήρθε να προστεθεί ως ένας ακόμη επιτυχημένος προσωπικός δίσκος. Τι σήμαινε αυτή η δουλειά για σένα και πως προέκυψε η συνεργασία με τον Eversor;
Το Flowroyal για μένα είναι η πιο καλή και η πιο ώριμη δουλειά που έχω βγάλει προς τα έξω ή τουλάχιστον έτσι την αντιλαμβάνομαι εγώ. Από τη στιγμή που έπρεπε να αναζητήσω beats εκτός των Flowjob λοιπόν, ο μόνος που με κάλυπτε απόλυτα ήταν ο Eversor και έτσι έγινε τελικά η συνεργασία. Από την πρώτη στιγμή νομίζω φάνηκε η χημεία που έπαιζε και για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να κάνουμε από κοινού πράγματα μέχρι σήμερα.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε πως το «Flow Royal» ήταν μόνο η αρχή για αυτή την συνεργασία;
Δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι συγκεκριμένο για τη συνέχεια, εκτός από κάποια μεμονωμένα κομμάτια που θα ακούσετε πολύ σύντομα, αλλά νομίζω πως υπάρχει θετική διάθεση για το επόμενο βήμα.

Τι έμεινε σε εσένα μετά από αυτή την συνεργασία και αυτό το δίσκο και τι είναι αυτό που θα ήθελες εσύ να μείνει σε κάποιον που τον άκουσε.
Ωραίες στιγμές μέσα και έξω από το studio, πάνω στη σκηνή αλλά και κάτω από αυτή. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που κάνω μουσική πλέον.
Στο κόσμο, ελπίζω να έμειναν τα σημαντικά πράγματα που ήθελα να πω μέσα από αυτή τη δουλειά. Πολλές φορές, όταν συζητάω με φίλους αλλά και απλούς ακροατές, καταλαβαίνω πως αρκετός κόσμος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τελείως κάποιους στίχους ή κάποιες μεμονωμένες ατάκες μέσα σε κομμάτια μου. Για παράδειγμα, σίγουρα δε δυσανασχετώ με τα views σε κάθε video στο youtube, αλλά με εκείνους που τα χρησιμοποιούν ως μονάδα μέτρησης της καλλιτεχνικής τους αξίας, δεν στρέφομαι κατά του Είσβο και του Τάκη αλλά κατά όλων αυτών που πάτησαν σε πλάτες άλλων (και όχι μόνο των συγκεκριμένων) για να κερδίσουν προβολή, δεν έχω κάτι να χωρίσω με τους υγιείς οπαδούς που ακολουθούν και υποστηρίζουν ανιδιοτελώς την ομάδα τους, αλλά αναφέρομαι σε αυτούς που έκαναν επάγγελμα τη λέξη αυτή κτλπ.

Το ότι μπορεί κάποιος να μεταφράσει αλλιώς-στρεβλώσει κάτι το οποίο εσύ ήθελες να περάσεις διαφορετικά όπως ανέφερες παραπάνω είναι κάτι το οποίο σε πειράζει;
Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, πρέπει να βασιστείς και σε σωστά δεδομένα. Άρα όταν μεταφράζεις λάθος τα λόγια κάποιου θα οδηγηθείς και σε λάθος πόρισμα για τον ίδιο αλλά και για τα λεγόμενά του.

To graffiti είναι μια πτυχή του εαυτού σου που δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, πες μας δυο λόγια για το πως ξεκίνησες και πως συνεχίζεις μέχρι σήμερα.
Ξεκίνησα πριν μισή ζωή και κάτι παραπάνω να ασχολούμαι με το graffiti και αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα και πιο κοντά στο ραπ. Τότε τα στοιχεία του hiphop ήταν πιο συνδεδεμένα απ ότι είναι σήμερα. Ενεργός στο graffiti είμαι μέχρι και σήμερα, όχι βέβαια με την ένταση που είχα ως το 2007-2008, αλλά προσπαθώ όταν βρίσκω χρόνο να ασχολούμαι.

H εποχή των bomb και των illegal, έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί πλέον να υποθέσω;
Έχει περάσει αλλά όχι ανεπιστρεπτί θέλω να πιστεύω...

Τι έχεις να πεις σε όσους λένε ότι «Το hip hop στην Ελλάδα έχει πεθάνει»;
Το εύκολο είναι να λένε πως το hip hop πέθανε...και συνήθως το λένε αυτοί που φρόντισαν να μοιάζει νεκρό. Το δύσκολο είναι να συνεχίσεις με το πέρασμα του χρόνου να δίνεις δουλειές αξιοπρεπείς, να φροντίσεις το κύμα της μόδας που περνάει αυτή τη στιγμή από το hip hop να μη διαβρώσει τη μουσική σου αλλά και την προσωπικότητα σου και γενικότερα να καταφέρεις σε βάθος χρόνου να κρατήσεις μια σταθερή πορεία και μουσικά αλλά και ιδεολογικά. Είναι δύσκολοι καιροί να μιλάς για ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό στη μουσική γιατί πλέον δεν έχει κανείς διάθεση να σε πιστέψει και όλοι σ αντιμετωπίζουν καχύποπτα, αλλά όπως ο χρόνος έκρινε τους προηγούμενους θα κρίνει και εμάς και τους επόμενους για τα πεπραγμένα μας.

Όσον αφορά το να κρίνουμε είμαστε «πρώτοι» και συνήθως με την αρνητική έννοια... Πως αντιμετωπίζεις εσύ τις κριτικές που λαμβάνεις;
Όταν κάνεις κάτι που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σίγουρα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα πάντα. Η αλήθεια είναι πως σπάνια φτάνει στα αυτιά μου αρνητική κριτική και για αυτό το λόγο ίσως, επειδή δεν την έχω συνηθίσει όταν έρχεται δεν αντιδρώ τόσο ψύχραιμα χαχα...Αλλά όλα μέσα στο παιχνίδι είναι, ειδικά τώρα που ο μέσος όρος ηλικίας και αντίληψης των ακροατών έχει πέσει πολύ, όλα πιθανά είναι.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να τοποθετούνται εκφράζοντας την γνώμη τους για το τι συμβαίνει, πράγμα το οποίο κάνεις συχνά στα κομμάτια σου. Εν έτη λοιπόν 2014 πως βλέπεις να πηγαίνουν τα πράγματα από μουσικής αλλά και κοινωνικής άποψης;
Θα σου απαντήσω με το κλείσιμο ενός κομματιού που έχω κάνει με το Λ.Απειλή και θα βγει σε λίγο καιρό..Νομίζω ταιριάζει απόλυτα στην ερώτηση.
Μηδέν επικοινωνία/ βλέπω στη φάση ότι συμβαίνει ακριβώς και στη κοινωνία/ όποιος κρατάει τα πιστεύω του αμείβεται με ειρωνεία/και όποιος πούλησε τη μάνα του τώρα κρατάει τα ηνία.

Διακρίνω μια απογοήτευση και μια απαισιοδοξία, έτσι είναι;
Νομίζω πως όποιος αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του, μόνο συναισθήματα απογοήτευσης μπορεί να νοιώσει. Και για αυτά που συμβαίνουν αλλά και γιατί δε μπορεί να κάνει κάτι για να τα αλλάξει. Παρ όλα αυτά δε σημαίνει πως είμαι απαισιόδοξος για τη συνέχεια. Πιστεύω και ελπίζω πως σύντομα θα ξαναδούμε ήλιο.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το «The Big Slick Tour» μαζί με τον Tiny και τον Eversor, πως προέκυψε αυτή η ιδέα και ποιες πόλεις σκοπεύετε να επισκεφθείτε;
Με τον Tiny γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, έχουμε κάνει δύο κομμάτια μαζί, γενικότερα παίζει αλληλοεκτίμηση, επομένως όλα καλά. Μπορεί να μη συμπίπτουνε οι απόψεις μας σε όλα γύρω από τη μουσική, παρ όλα αυτά τον εκτιμώ αρχικά σαν άνθρωπο που είναι και το πιο σημαντικό πιστεύω.
Θα πάμε σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε και σε όσες πόλεις δείξουν ενδιαφέρον. Θα δείξει η συνέχεια.

Προσεχής σταθμός η Αθήνα στις 8/3 στο Kookoo, σωστά; 
Ναι και σίγουρα θα είναι η πιο ξεχωριστή συναυλία του tour. Έχουμε ετοιμάσει πολύ ωραία πράγματα για τη μέρα εκείνη και θέλω να πιστεύω πως και ο κόσμος θα είναι δίπλα μας.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα στο προσεχές μέλλον;
Αρκετά καινούργια κομμάτια και συμμετοχές που υπάρχουν και θα κυκλοφορήσουν σταδιακά και σίγουρα το Flowjob 3 αλλά και τον 3 προσωπικό μου δίσκο. Αυτοί είναι οι στόχοι..ελπίζω να επιτευχθούν.

Nα ευχηθώ να επιτευχθούν άμεσα οι στόχοι σου και να κυκλοφορήσουν οι δίσκοι γιατί πάντα οι καινούργιες δουλειές είναι ευπρόσδεκτες, εν αναμονή λοιπόν..
Θα βάλω τα δυνατά μου, χαχα

Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις.
Και εγώ ευχαριστώ.

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3