Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του καινούργιου του mixtape "Αγέλαστος Πέτρα" ο Mr Son a.k.a Emptysky, γνωστός στους περισσότερους από την συμμετοχή του στο συγκρότημα WORMS, παραχωρεί μια αποκλειστική συνέντευξη στο Bouriblog και μιλάει για όλους και για όλα..

Καταρχάς καλησπέρα και σε ευχαριστώ που δέχτηκες αυτή την συνέντευξη.
Εγώ ευχαριστώ παιδιά…

Γνωστός ως Mr.Son a.k.a Emptysky αλλά και μέλος του συγκροτήματος WORMS, πες μας δυο λόγια για σένα για το πως ξεκίνησες και για το που σε βρίσκουμε σήμερα.
Mrson πλέον η αλλιώς Μιχάλης αν θέλεις, γιατί σήμερα μακριά από τους WORMS και κάνοντας κάτι μόνος μου και σχεδόν απτήν αρχή ξανά ήθελα να είναι κάτι φρέσκο, αφήνοντας τον παλιό μου εαυτό πίσω! Επιστρέφοντας στις ρίζες μπορώ να σου εκμυστηρευτώ πως ξανά αγάπησα το hiphop γιατί είχα φτάσει σε σημείο να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου και αυτά που έκανα και ήθελα να κάνω, οπότε κράτησα απόσταση για λίγο καιρό και να μαι… Τώρα για το πως ξεκίνησα είναι ένα θέμα που έχει τα καλά του αλλά και τα δύσκολα του για την τότε εποχή στο μικρό χωριουδάκι που το λέμε Ελευσίνα περίπου το 1996, παίζει να ήμασταν 4-5 άτομα που ακούγαμε αυτό το είδος μουσικής και μας δείχνανε κυριολεκτικά με το δάχτυλο με τα φαρδιά μας, τα σκουλαρίκια και τις αλυσίδες. Τα πρώτα lives σε τοπικά μικρά καφέ που τα γεμίζαμε foul έχω να σου πω γιατί ήταν κάτι νέο για τότε και ουάου για μερικούς αν μου επιτρέπεις και έτσι τους κινούσε το ενδιαφέρον να έρθουν να δουν τι κάνουμε, εγώ ιδρυτής τότε του συγκροτήματος N.S.C και μετά από καιρό τυχαία με τον Γιάννη (Johhny boy)που είχε και αυτός το δικό του κάναμε τους Worms αφού είχαμε χημεία και είχαν αποχωρήσει αντίστοιχα κάποια μέλη και απτών δυο μας τα crew...μετά ήρθε και ο Qbmix και φτιαχτήκαν οι Worms που γνώρισε ο κόσμος τότε μέσου του Atlantis.

Από το «Έχασα πολύ χρόνο» και το «Δεν είμαι σαν εσένα» στο «Match Point», πολλά κομμάτια και ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει από όλα αυτά; 
Μετά από 2 mixtape που το τελευταίο (Δεν είμαι σαν εσένα) ήταν δίσκος κανονικός θα έλεγα δεν ξέρω γιατί το ονόμασα mixtape και ένα LP με τον HIGH FEVER τον κολλητό μου και κουμπάρο μου, θα έλεγα πως πέρασα πολύ όμορφα και δημιουργικά έχοντας συνεργαστεί με πολύ αξιόλογο κόσμο για εμένα και τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν και εκείνοι να συμβαδίσουμε σε αυτό, έχοντας βάλει ο καθένας το λιθαράκι του βγήκαν δουλειές…γιατί ακόμα γράφω πράγματα ακόμα μαθαίνω απτό rap ακόμα έχω το μικρόβιο της φάσης και πλέον το κάνω καθαρά μόνο για εμένα, δεν ανταγωνίζομαι κανέναν...έτσι γιατί είναι η διέξοδος μου αυτή.

Σε τι φάση βρίσκουμε τους WORMS σήμερα;
Οι WORMS δεν υπάρχουν πια δυστυχώς, ο καθένας έχει τραβήξει τον δρόμο του και έγινε σχεδόν ταυτόχρονη απομάκρυνση και των δυο αλλά πιο πολύ από μεριάς μου...δεν μιλάω για τον QB γιατί ο Αντώνης είχε αποχωρήσει καιρό πριν!Ο καθένας ήθελε να κάνει άλλα πράγματα, είχαμε φτάσει σε σημείο να μην συνεννοούμαστε και έτσι καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε.

Η OwnStuff Productions αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για σένα. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα, έχεις σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείς με δουλειές που δεν αφορούν τον χώρο του hiphop;
H OWNSTUFF προέκυψε πριν αρκετό καιρό όταν εγώ είχα μείνει σχεδόν ανάπηρος και διωγμένος απ τHν δουλειά μου για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα και συνεχίζω να αντιμετωπίζω. Είχα αρκετό χρόνο σπίτι μόνος μου στο pc μου και διάβαζα και έβλεπα tutorials για video clip και ταινίες,μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και ήταν μια φάση για να ξεφύγω από αυτό που πέρναγα...έτσι άρχισα να πειραματίζομαι σε δικά μου video clips το πρώτο μου ήταν με τον Παντελή τον Serious Smile που μαζί στήσαμε γυρίσαμε με την φωτογραφική του μηχανή μια sony νομίζω από τις πρώτες HD,το ''HATER Γύρνα'' και ήμουνα σε φάση να βρω κάποιο όνομα για αυτό το πράμα το σκηνοθετικό και καλά...και εκεί που αράζαμε με τον SS δεν θυμάμαι ακριβώς μας βγήκε αυτό το δικό μου πράμα (OWN STUFF) κάπως έτσι τόσο απλά…Tώρα με το αν έχω σκεφτεί να ασχοληθώ και πέρα απ τον χώρο του hiphop με την Ownstuff, όχι μόνο το έχω σκεφτεί αλλά το έχω κάνει και συνεχίζω να το κάνω γιατί ζω από αυτό,στην αρχή έκανα μόνο σε δικούς μου ανθρώπους χωρίς κέρδος για να εξασκηθώ μετά ήρθαν δόξα το Θεό αρκετές δουλειές από μόνες τους και έκανα σε πολλούς Hiphop-αδες, τώρα έχω κάνει videos και για λαϊκούς και για εναλλακτικούς και για ονόματα, η μεγαλύτερη μου δουλειά ήταν μια διαφήμιση της βότκας Stolichnaya…πλέον ασχολούμαστε και με το Graphic design που είναι μεγάλο κομμάτι από μόνο του αυτό.

 

 

Το «Έχω πίστη στον εαυτό μου» ήταν ένα κομμάτι το οποίο ήθελε μεγάλο θάρρος και δύναμη. Πως και πήρες την πρωτοβουλία να γράψεις αυτό το κομμάτι; 
Ήθελα πολύ να μοιραστώ την πραγματική μου ιστορία με τον κόσμο γιατί πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως είναι κάτι θετικό και σωστό να δίνεις ελπίδα και θάρρος σε ανθρώπους που είναι στην ίδια κατάσταση με εσένα...αν και κάποιοι με συμβούλευαν να μην το βγάλω αυτό το κομμάτι τότε εγώ τους έγραψα κανονικά γιατί το πίστευα πολύ ότι θα δώσει δύναμη, πράγμα που έγινε και με χαροποιεί ιδιαίτερα...αααα και κάτι θα ξαναγράψω για αυτό γιατί δεν έχει τελειώσει για μένα ακόμα οπότε θα συνεχίζω να προσπαθώ.

Πιστεύεις ότι στον χώρο της ελληνικής hiphop σκηνής βλέπουμε «μισοάδειο το ποτήρι» ως προς το πως εξελίσσονται τα πράγματα;
Δεν νομίζω πως είναι μισοάδειο το ποτήρι αντίθετος έχουν βγει πολλές δουλειές που είναι αξιόλογες και έχουμε εξελιχθεί πολύ σαν σκηνή και σε παραγωγές και σε στίχους και σε videos.

«10 Σεπτεμβρίου !» ήταν ένα video clip που όταν είχα πρωτοδεί μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, παρ’όλα αυτά αρκετοί το λογόκριναν και ίσως και να το παρερμήνευσαν. Τι ήταν αυτό που ήθελες εσύ να πεις με αυτό το κομμάτι τελικά;
Αυτό το κομμάτι είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα γιατί καταρχάς είναι αληθινή ιστορία και έχει να κάνει την σχέση μου με τα Θεία, όπως επίσης και η ημερομηνία αυτή είναι συμβολική γιατί ξανά άρχισα να πιστεύω στο Θεό λόγο κάποιου προσωπικού θαύματος που έζησα. Να εξηγήσω λίγο γρήγορα για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει αν και το έγραψα και το ερμήνευσα έτσι ώστε να μην γίνετε 100% αντιληπτό το θέμα του, ήθελα να είναι λίγο ποιητικό και απόκρυφο για να μπείτε σε σκέψεις. Εγώ μικρός λόγο γονιών πίστευα πολύ μετά όμως από κάποια ηλικία άρχιζα να κάνω παρέα με ανθρώπους που ψάχνανε άλλα πράγματα δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και διάβαζα πολλά βιβλία που λέγανε ότι μπορείτε να φανταστείτε, έτσι σταμάτησα να πιστεύω και λέω δεν υπάρχει τίποτα μόνο το χρήμα και η εξουσία. Για να μην σας τα πολύ λογώ είχα φτάσει σε σημείο να είμαι λίγο χαμένος, με όλη τη σημασία της λέξεως...ξέρω πως η θρησκεία είναι πολύ προσωπικό θέμα και όποιος είναι τυχερός θα βρει την άκρη του αλλά θέλω να δώσω μια μικρή συμβουλή σε όποιον ψάχνετε με αυτά, ότι παιδιά μην διαβάζετε πολλά γιατί έτσι μπερδεύεστε, είναι τεράστια η διαστρέβλωση της ιστορίας όσο δεν φανταζόμαστε...αφήστε την καρδιά σας να βρει τον δρόμο της μόνη της και θα βρείτε τον Θεό, είναι εκεί για όλους.

 

 

«Αγέλαστος Πέτρα» φήμες λένε ότι κάτι ετοιμάζεις αυτόν τον καιρό, τι να περιμένουμε;
Ετοιμάζω ένα mixtape με instrumentals των IAM των γάλλων με θέματα αρκετά προσωπικά και πολιτικοποιημένα με 2-3 συμμετοχές γνωστών της εγχώριας σκηνής μας, που δεν θα αναφέρω ακόμα ονόματα τους…το mixtape θα έχει γύρο στα 11-12 κομμάτια και το γράφω αυτή τη περίοδο στο BASHMENT studio του Tαφ Λάθος. Σαν promo είπα να βγάλω το ομώνυμο track του mixtape το "Αγέλαστος Πέτρα" που μιλάει για μια πέτρα την ιστορία της Ελευσίνας από δική μου ματιά με μια πινελιά ποίησης και μυθολογίας για να μάθουν οι νέοι και να ακούν οι παλιοί.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις !
Εγώ ξανά ευχαριστώ για το χρόνο σας και σεβασμός στο site σας !

 

 

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3