Βρεθήκαμε με τον Soul N.E.K και τον Dj RSN και μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες για το νέο τους cd,μας είπανε την άποψη τους για την κατάσταση στην χώρα και άλλα πολλά!Διαβάστε την συνέντευξη παρακάτω!


1)Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο site μας!
Καλησπέρα και σε εσάς, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

2)Την πρώτη σας επαφή,σε μουσικό επίπεδο,την είδαμε στο "Flame On" από τον ομώνυμο δίσκο των Dagobah System.Πώς προέκυψε αυτό το "δέσιμο" και η συνέχεια;
Rsn: Όλα ήρθαν απο μόνα τους.. απο την παρέα στην ουσία, δεν έγινε τίποτα με πίεση. Μετά την κυκλοφορία του δίσκου των Dagobah που είχαμε κάνει και το κομμάτι είπαμε χαλαρα να γράψουμε άλλο ένα, το οποίο ήταν το μην το βάζεις κάτω, μετά φτιάχναμε και άλλα πράγματα και πολύ πιο μετά μας ήρθε η ιδέα του project.

3)Σε αντίθεση με άλλους MCs και Groups της σκηνής αποφασίσατε να κρατήσετε ένα πιο concious ύφος που βασίζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας.Είναι ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσετε τους ακροατές σας;Τι έχετε να πείτε για τις κοντρές κ.ο.κ.;
Rsn: Νομίζω οτι ο αντίπαλος είναι κάτι πολύ παραπάνω απο έναν mc.
Soulnek: Στην ουσία θέλαμε να είμαστε πιο άμεσοι βάση των ερεθισμάτων που παίρνοιυμε απο την καθημερινότητα. Αυτό δεν έγινε σκόπιμα, απλά είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και που είμαστε εμείς. Οσο για τις κόντρες με αφήνουν αδιάφορο, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να ασχοληθούμε.

4)Είστε το group που βρήκε το RT.com και η Guardian και πήρε συνέντευξη,ένα group που πρεσβεύει την ελληνική πολιτική κατάσταση στο εξωτερικό.Πώς προέκυψε;Τι έχετε να δηλώσετε στον κόσμο,ελληνικό και μη,σχετικά με την ύφεση;
Rsn: Αυτό προέκυψε από την μουσική που είχα γράψει για το ντοκιμαντέρ του Αρη Χατζιστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη Debtocracy. Το οποίο έχει πάει πάρα πολύ καλά σε ελλαδα και εξωτερικό. Ήταν τιμή μας αυτές οι 2 συνεντευξεις. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και να αποβάλουμε τον φόβο. Έναν φόβο με τον οποίο μας έχουν μάθει να ζούμε.

5)Ποιά είναι η άποψή σας για το σήμερα και τη γενικότερα παγκόσμια πολιτικοκοινωνική κατάσταση?Τι φταίει και πώς πιστεύετε μπορεί να λυθεί;
Soulnek: Όσο αναφορά την κρίση είναι παγκόσμια. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει αυτήν την στιγμη είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας, να ενημερωνόμαστε σωστά, να είμαστε αισιόδοξοι και να ενεργήσουμε σωστά αυτην την φορά την επομενη φορα που θα κλιθούμε να αποφασίσουμε για όλο αυτό.

6)Η μουσική είναι όντως ένα μεγάλο όπλο αφύπνησης ή και ύπνωσης του λαού?Αν ναι,που το στηρίζετε;
Rsn: Ισχύει αυτό. Και όχι μόνο για την μουσική αλλά και για τις υπόλοιπες μορφές τέχνης.
Soulnek: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο αλλα και πάλι έχει να κάνει με την αντίληψη των ανθρώπων που είτε ακούνε είτε δημιουργούν μουσική.

7)Ας το πάμε στο μουσικό επίπεδο,ποιές οι επιρροές σας;Πώς και γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε να ασχολείστε ενεργά με τη μουσική;
Rsn: Γενικά μαύρη μουσική.. soul funk hip hop trip hop. Εγώ έπαιζα από μικρός πλήκτρα και άκουγαμε πάντα πολύ μουσική στο σπίτι μου. Αργότερα άρχισα να ασχολούμαι με αυτό το είδος. Και γενικά προσπαθώ να παίζω και άλλα μουσικά είδη.
Soulnek: Οldschool hip hop 90’s, funk & soul 60’s και 70’s.

8)Μια ιδέα που κυριαρχεί σε αρκετούς hip hopερς,και κυρίως Έλληνες,είναι ότι <<Ένας πραγματικός hip hopας δεν ακούει άλλα είδη μουσικής>>.Εσείς τι έχετε να πείτε σχετικά με αυτό;
Rsn: Μηδέν.
Soulnek: Η μουσική είναι μια.


9)NEK,το κόσμος σε γνώρισε από ένα συγκρότημα ονόματι "Ως Αιδώ".Υπάρχει ακόμα;Εάν ναι,να περιμένουμε κάτι στο μέλλον;
Soulnek: Όλα είναι πιθανά.

10)RSN,εσύ είσαι μέλος των Dagobah,ένα συγκρότημα που είναι στην ενεργό φάση.Τι να περιμένουμε;
Rsn: Με τους Dagobah System είμαστε σε δημιουργική φάση. Γράφουμε συνεχώς πράγματα. Και μέσα στο 2012 θα βγει δίσκος. Θέλουμε γενικά να έχει πολύ μουσική και για αυτό το δουλεύουμε πολύ. Το clip ‘Εκτακτο Παράρτημα’ είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού.

11)"Χρειάζομαι Διάλειμμα" λοιπόν,έχετε να πείτε στον αναγνώστες μας δυο λόγια σχετικά με τον δίσκο;Τι να περιμένουν,σε μουσικοστιχουργικό επίπεδο,που μπορούν να τον προμηθευτούν κλπ;
Rsn: Όσο αναφορά το μουσικό μέρος για το οποίο ευθύνομαι εγώ έιναι βασισμένο σε soul και funk δείγματα. Έχει αυτήν την αισθητική. Δούλεψα πολύ με Hardware μηχανήματα ( akai Mpc2000, Mikrokorg, Minimoog, πολλά εξωτερικά αναλογικά effects κλπ).
Τον δίσκο μπορούν να τον προμηθευτουν από εμάς είτε σε συναυλίες είτε με αντικαταβολή από το site μας www.soulsystem.gr . Επίσης υπάρχει και στα δισκοπωλεία: 
•    Τζίνα Πανεπιστημίου 57, Αθήνα
•    Lotus Record Shop, Σκρα 7, Θεσσαλονίκη

Soulnek: Επειδή όλα είναι υποκειμενικά δεν θέλουμε να προδιαθέσουμε κάποιον για το τι μπορεί να ακούσει. Υπάρχουν κάποια δείγματα ήδη στο Youtube που μπορεί ο κόσμος να πάρει μια γευση. Ο στίχος έχει σαφείς κοινονικοπολιτικές αναφορές καθώς και βιωματικές.


12)Έχετε κατά νου κάποιες συναυλίες σχετικά με την προώθηση του δίσκου;
Rsn: Θέλουμε να κλείσουμε την παρουσιάση του δίσκου στην Αθήνα, θα ανακοινωθούν σύντομα περισσότερα.. και απο κει και πέρα επαρχεία!

13)Αυτά από μας,θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Ευχαριστούμε πολύ όσους έχουν ακούσει τον δίσκο και μας έχουν στηρίξει, για τα σχόλια τους και τις παρατηρήσεις τους. Γράφουμε συνεχως νέα πράγματα τα οποία μπορείτε να τα μαθαίνετε μέσα από το www.soulsystem.gr

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3