Ο Ραψωδός Φιλόλογος η απλά, όπως θα λέγεται σε λίγο καιρό ΡΦ πραγματοποίησε μια online συνέντευξη οπού οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για διάφορα πράγματα, και ο ΡΦ δεν δίστασε να απαντήσει σε όλους και σε όλα, κύριο λόγο όμως όπως ήταν αναμενόμενο είχε η νέα του δουλειά κελί 218 καθώς.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να δώσεις αυτή τη διαδικτυακή συνέντευξη;

Γενικότερα πέρα από κάποιες μαζεμένες που είχα κάνει με το προηγούμενο δίσκο, αποφεύγω να δίνω συνεντεύξεις, αφενός ήθελα να απαντήσω σε αυτά που με ρωτήσατε εσείς, αφετέρου είχαν ακουστεί πολλά και η μουσική μου δεν θέλω να είναι το βήμα μου για να απαντάω, οπότε ήθελα να απαντήσω εδώ.

Πες μας λίγα λόγια για το νέο cd που έρχεται.

Το cd θα λέγεται κελί 218 και θα κυκλοφορήσει στης 21 Αυγούστου, την μουσική παραγωγή την έχει αναλάβει σχεδόν εξολοκλήρου ο Κριτής, ο οποίος έχει καλεσμένο τον Cisko Kid και επειδή το tracklist δεν είναι ακόμα στην σίγουρη τελική μορφή του ίσως να μπουν και άλλοι παραγωγοί, γενικώς το ύφος είναι Κριτής στα καλύτερα του, θα περιέχει δεκαέξι κομμάτια και τρία instrumentals, ο Marco Bartoli θα κάνει feat και γενικά αυτό το cd είναι πιο οικογενειακό και δουλεύτηκε με τους δικούς μου ανθρώπους και είναι στην ουσία μια σύνοψη των προηγουμένων cd και ο επίλογος τους.

 

 

Από πότε ξεκίνησες να γράφεις κομμάτια για το κελί 218;

Το πρώτο κομμάτι χρονολογείτε στο 2011 εκεί που ξεκινάει η διαδρομή από ένα κακό ψυχολογικό σημείο και θα ακούσετε μέχρι πού φτάνει.

Τι αντιπροσωπεύει το κελί και ο κώδικας του;

Αντιπροσωπεύει τη διαδρομή, από ένα κακό και ένα σκοτεινό μέρος δικό μου σε ένα μέρος που πατάω στα πόδια μου σήμερα και καταλαβαίνω τον κόσμο γύρω μου καλύτερα.

 

 

Γιατί τόση αναμονή για το κελί 218 και λίγες εμφανίσεις αυτό το καιρό;

Η αναμονή ήταν για πρακτικούς λόγους, πήγα στρατό, είχα άλλες υποχρεώσεις, δεν είχα την άνεση του χρόνου, αφενός ήθελα να δώσω κάτι πολύ ολοκληρωμένο και απόλυτα αντιπροσωπευτικό. Οι λίγες εμφανίσεις είναι επειδή νιώθω ότι είχα κουραστεί και κούρασα με το να παίζω τα ίδια κομμάτια και νιώθω ότι κάποια κομμάτια δεν με αντιπροσωπεύουν πλέον στο 100% οπότε το να πάω να κάνω live για 5-10-15 κομμάτια δεν το θεωρώ πρέπον από μέρος μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον και πού θέλεις να φτάσεις;

Δεν θέλω να φτάσω πουθενά παραπάνω από εδώ που είμαι, όσο αναφορά τη μουσική, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω για το μέλλον πάντα μουσικά μιλώντας, καλύτερες δουλειές.

Με ποιους θα ήθελες ακόμα να συνεργαστείς;

Είναι αρκετοί Mcs που θεωρώ ας πούμε πολύ καλούς σε αυτό που κάνουνε, αυτοί που γουστάρω πολύ είναι πάντως ο Ευθύμης και ο Άσαρκος.

Τι σε ενοχλεί στη φάση, και τι έχεις να πεις για τα live που έρχονται πιτσιρίκια;

Με ενοχλεί η κατινιά και η μικροπρέπεια, οι κουβέντες έχουν να κάνουν περισσότερο με κουτσομπολιό παρά τη μουσική. Για τα πιτσιρίκια, είναι ένα γεγονός αυτό και στα δικά μου live και όλον τον hiphop συγκροτημάτων ας πούμε, παίζουν πιτσιρίκια, δε το θεωρό κακό, δε μπορώ να πω κάτι για την ηλικία κάποιου. Καλό είναι που σκάνε πιτσιρίκια, το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν έρχονται οι μεγάλοι, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εκτός από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους.

 

 

 

Πιστεύεις ότι η hiphop είναι μουσική για συγκεκριμένες ηλικίες;

Όχι, αλλά στην ουσία το περιεχόμενο το στιχουργικό που προσφέρουν οι Mcs δεν απευθύνεται σε ενηλίκους αλλά έχει μια τεράστια γκάμα ανθρώπων που μπορούν να το ακούσουν.

Για τον Tiny Jackal και την όλη φάση, τι έχεις να πεις;

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα το θέμα έχει λήξει, δύστυχος με αφορμή ένα πολύ ατυχές γεγονός, τι δολοφονία του Παύλου, ρίξαμε τα μούτρα μας όλοι και αφήσαμε τα πράγματα στην άκρη, η όλη φάση που έγινε με αυτό το θέμα είναι ότι εγώ ένα απόγευμα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα πού έλεγε στο τάδε κομμάτι λέγονται αυτά και αυτά, εν βρασμώ ψυχής και τσαντισμένος για τους δικούς μου λόγους απάντησα, και η συνέχεια είναι γνωστή. Ότι είχα να πω το είπα σε ένα κομμάτι. Έτσι ξεκίνησε, έτσι έληξε τα υπόλοιπα περασμένα, ξεχασμένα.

 

 

Θα έκανες κομμάτι με τον Τiny;

Κομμάτι δε θα έκανα όχι, αυτά είναι αστεία, το παιδί μου έχει ζητήσει συγνώμη όλα κομπλέ, αλλά έχει πιάσει στο στόμα του τη μάνα μου, αυτά δεν είναι αστεία. Δεν έχει.

Τι σου έμεινε απ' το 2013;

Ο θάνατος του Παύλου, δηλαδή όχι μόνο επειδή ήταν δικός μας, ήταν ένας άνθρωπος που πέθανε από ακροδεξιά οργάνωση, νόμιμη, μέσα στη βουλή εν έτι 2013. Νομίζω τα λέει όλα αυτό.

Ποιες ήταν οι σχέσεις σου με τον Παύλο Φύσσα;

Τα είχαμε πει αρκετές φορές είτε σε συναυλίες είτε στο δρόμο, ήτανε άτομο που σύμφωνα με τα λόγια του η δουλειά μου του άρεσε και την σεβόταν, καλές τυπικές σχέσεις.

Η άποψη σού γενικά για τη χώρα;

Μας φέρανε και φέραμε τους εαυτούς μας σε μια θέση που δύσκολα διορθώνεται, αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε της ευθύνες μας, και να πάμε από την αρχή.

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3