ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ

Tι κοιτάς;

Eγώ τη στερήθηκα τη ζωή. Το γέλιο, το μεθύσι, τον έρωτα, τους φίλους, την οικογένεια, τα όνειρα, την αποτυχία, την επιτυχία, τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Ο χρόνος σταμάτησε μια νύχτα του Δεκέμβρη. Σήμερα θα ήμουν 22 χρονών και ίσως να περνούσα πάλι από τα Εξάρχεια το βράδυ περιμένοντας τον φίλο μου να πάμε στη γιορτή του Νικόλα.

Ο Ρωμανός σήμερα είναι στη φυλακή. Κι εσύ στους δρόμους πετώντας πέτρες νομίζεις κάνεις κάτι; Αφού μετά θα γυρίσεις πάλι σπίτι, θα δεις τις ταινίες τους, τις διαφημίσεις τους, θα ακούσεις τις μουσικές τους, θα βγεις μετά και για ποτό. Καμία αλλαγή επί της ουσίας. Θα συνεχίσεις να ανέχεσαι την μπατσοκρατία και την αυθαιρεσία της εξουσίας.

Κάποιος άγγελος μου είπε, πως αφότου έφυγα από τον κόσμο ήρθε μεγάλη κρίση στην χώρα μας. Και περάσαν χειμώνες και περάσαν καλοκαίρια και ακόμα να ρθει η άνοιξη. Ακόμα σε κοροϊδεύουν, ακόμα τους ανέχεσαι. Παίζουν τα παιχνίδια τους κι εσύ διαμαρτύρεσαι, φωνάζεις, που και που ουρλιάζεις μα, δεν κατάλαβες...εσύ είσαι το πιόνι τους!

Αν ζούσα σήμερα σίγουρα θα γινόμουν γνωστός σε όλη τη χώρα. Αν δεν είχα δολοφονηθεί, σήμερα θα με μάθαινες, να το ΄ξες. Θα πολεμούσα, θα σταματούσα αυτό το γελοίο παιχνίδι και θα άλλαζα τον κόσμο. Δυστυχώς, ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης σταμάτησαν το δρόμο μου, δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να σου αποδείξω ότι όντως εγώ θα άλλαζα τον κόσμο.

Εσύ όμως την έχεις. Ο άγγελος μου είπε επίσης ότι εγώ ζω ακόμα για σένα, είπες. Κι εσύ ΖΕΙΣ για μένα. Πολέμα για τα όνειρά μου, άλλαξε τον κόσμο, μην τους ανέχεσαι. Έτσι να τιμάς τη μνήμη μου, κάνοντας ότι θα έκανα, κάνοντας ότι δεν μπορώ πια να κάνω. Φιλιά.

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό...
© Copyright 2007–2019 bouriblog.com. All Rights Reserved. V 4.0.3